Leverans

En leverans av beställda lagerförda varor skickas normalt nästföljande vardag men beroende på tidpunkt för beställningen och aktuell arbetsbelastning skickar vi normalt alltid lagerförda varor inom 3 helgfria arbetsdagar. Varor ej i vårt lokala lager kan variera i leveranstid mellan några dagar upp till några veckor. I de fall en längre leveranstid än några dagar förväntas lovar vi att i möjligaste mån lägga ut information om uppskattad leveranstid på produktsidan till de berörda produkterna. Kontrollera därför gärna med oss innan order om du behöver veta exakt när varor med förlängd leveranstid, eller då de inte finns i lager, väntas hem så du slipper vänta i onödan. Produkter som inte finns på eget lokalt lager skickas oftast  direkt till dig från vår leverantör, både för att spara fraktkostnader men också för miljöns skull.

Vi har för största enkelhet och prisvärdhet valt att samarbeta med Fraktjakt. Det ger oss stor flexibilitet och möjliggör för oss att erbjuda dig som kund mycket förmånliga fraktkostnader på dina beställningar då vi på ett enkelt sätt kan avgöra bästa val av transportör för just din aktuella beställning. Vår standardfrakt på 99:- gäller för alla order, oavsett innehåll eller storlek och den går i de allra flesta fall till en Servicepoint (DHL) i din närhet. Är det skrymmande och/eller tungt gods väljer vi lämpligaste fraktsätt utefter godsets art och vart det ska skickas. Sådant gods kommer alltid direkt till den adress du angav vid ordertillfället. Du får alltid upplysningar från oss eller Fraktjakt på mail angående din transport i samband med fraktbokning av din order eller i samband med leverans av din order från vår leverantör.

OBS! Mindre gods som kan skickas till en Servicepoint eller utlämningsställe skickas alltid till ett sådant. Om du hellre vill ha hemleverans måste vi ta ut faktisk fraktkostnad då den alltid är betydligt dyrare. Kontakta oss iså fall. Detta gäller oavsett om du är privatperson eller företag. Väldigt små försändelser som har ringa storlek eller vikt skickas ofta direkt till din brevlåda. Allt för smidighetens skull.

Normalt använder vi oss av DHL och försändelser hämtas då hos oss Måndagar, Onsdagar och Fredagar. Dessa skickas normalt till en Servicepoint i din närhet, men någon av nedan fraktare kan också vara aktuellt i speciella fall. PostNord använder vi oss endast av för småförsändelser som brev. UPS & FedEx kan ibland vara ett bättre alternativ i vissa fall, särskilt vid udda storlekar eller när det är bråttom. Allt beror på vad du beställt och vilken leveransadress du uppgivit. Vilken transportör som kommer att utföra uppdraget får du information om i samband med leveransbokningen till den e-postadress du uppgivit vid ordertillfället. Om du vill använda en specifik transportör, ring oss INNAN order så ordnar vi det, men faktisk fraktkostnad kommer då att gälla vilken kommer att faktureras i efterhand.

I de fall produkter går till dig direkt från någon av våra leverantörer kommer du att få separat information om detta till din mailadress. Det gäller oftast sådant som solpaneler, batterier, större mängder monteringsmateriel eller växelriktare/hybridinverters. Vid order av dessa gäller tills vidare samma fraktkostnad som för småorder, dvs. 99:- Vi aviserar dig när leveransen gått från lagret med uppskattad leveransdag. Andra fraktbolag, även lokala kan i dessa fall komma att användas, spårning av försändelsen kan därför inte alltid göras under transport. Leveransen kommer pga. sin storlek eller vikt inte att hamna hos ditt lokala ombud utan levereras direkt till angiven adress. Vi ber alltid att fraktaren ska avisera i god tid innan leverans men vi kan av förklarlig anledning inte styra tidpunkten för detta. Tänk på att någon behöver finnas på plats för att ta emot försändelsen när den dyker upp. Detta gäller för alla försändelser som pga. vikt och/eller volym skickas direkt till dig.