Bygga själv

Om du är händig och vill installera eller montera allt eller valda delar själv, kontakta oss gärna med dina funderingar så väger vi samman dina önskemål med just dina förutsättningar och behov. Tillsammans kommer vi överens om hur ett lämpligt system kan byggas upp för att du ska få den funktion du förväntar dig. Ett noggrant designat system ger dig lägre initialkostnad och betydligt bättre funktion än färdiga ”standardpaket” och totalekonomin över tid blir därför också överlägsen. Dessutom är de alltid enklare och billigare att uppdatera när behoven växer.

I våra kompletta materialpaket ingår alltid full produktdokumentation och support på mail eller telefon  till dig och de du anlitar för sådant du inte kan, vill eller får göra själv. Vi gör inte installation, montering eller driftsättning av anläggningar men hjälper dig gärna med information om de delar du inte har koll på. Vi är måna om att din anläggning blir rätt monterad och säker att använda.

Om du vill hjälper vi dig gärna oavsett ditt projekts storlek eller förutsättningar. Vi designar dagligen system för bl.a. åtelsystem i skogen, elstängsel, bilar, båtar, husvagnar, husbilar, kolonilotter, sommarstugor, villor, lantbruk etc. och kan även skräddarsy andra system helt efter era behov.

Vi kan nätanslutna system (On Grid) med eller utan batteri, Hybridsystem med batteribackup och UPS-funktion (avbrottsfri kraft) för fortsatt drift och produktion vid strömavbrott samt rena batterisystem (Off Grid) där vanliga elnätet inte är tillgängligt eller för dyrt att dra fram. Vi har även nödsystem med UPS-funktion för drift av t.ex. datorer, panncentraler, cirkulationspumpar, kyl, frys och annat man inte kan eller vill vara utan vid strömavbrott. Off Grid, hybrid och nödsystem kan även kompletteras med med någon av våra generatorer/elverk (230V) med ren sinusvåg ut för mer långvarig drift av alla sorters förbrukare eller för t.ex. återladdning av din batteribank. 

Hos oss kan du inte bara hitta den rätta hårdvaran (paneler, regulatorer, växelriktare, monteringsmateriel, m.m.) som du behöver för just ditt projekt, vi hjälper dig gärna med produktval, dimensionering, produktsupport och tekniska frågor så att du så effektivt som möjligt kan hålla kostnaderna nere och funktionen uppe. Om du behöver hjälp med montering och/eller elektrisk installation kontaktar du enklast en entreprenör i din närhet. 

Tänk på att de flesta elektriska installationer (över 50V) ska göras av en behörig elektriker. Det gäller även likström (DC).

OBS! De statliga gröna bidragen utgår endast till nätanslutna anläggningar. Beloppet är högst 50000:- per person och år och gäller för både material och installation. Reduktionen gäller för totalkostnaden och är för solenergi (15%), energilagring (50%) och laddbox (50%). Bidraget betalas endast ut om hårdvara och installation köps från samma leverantör. Köper du hårdvara separat från t.ex. oss så utgår alltså inget bidrag för den kostnaden. Du kan heller inte få bidrag för eget arbete vid monteringen. Däremot kan du få bidrag för den del installationen utgör, om du köper den separat av ett företag. För mera info angående bidragen, se: Grön teknik – Privat | Skatteverket

Kontakta oss här om du har frågor eller för en offert helt i enlighet med just dina önskemål.